Brokerske usluge na domaćem i inozemnim tržištima

Privatno Bankarstvo

Primorska banka pruža usluge kupnje i prodaje financijskih instrumenata na hrvatskom tržištu kapitala i na svim glavnim svjetskim tržištima 
Individualnim pristupom i privrženošću svakom klijentu, naši visoko educirani djelatnici pružit će Vam vrhunsku uslugu uz redovito informiranje o stanju na tržištima kapitala.
 
Upoznajte prednosti usluge webtrade.primorska Primorske banke d.d. koja omogućuje brzo i učinkovito trgovanje financijskim instrumentima na Zagrebačkoj burzi te na međunarodnim tržištima kapitala svim klijentima, korisnicima brokerskih usluga.

Pogodnosti usluge:

  • Jednostavnost i brzina prilikom zadavanja naloga
  • Pregled aktivnih naloga
  • Zadavanje zahtjeva za isplatu na račun
  • Zadavanje zahtjeva za registraciju vrijednosnih papira
  • Visoka razina sigurnosti prilikom trgovanja putem https komunikacijskog protokola i ugrađenog sigurnosnog certifikata

Novi vremenski raspored trgovanja

Strukturirani vrijednosni papiri

HANFA - Priopćenje za javnost - Certifikati

Dana 6. listopada 2014. u Hrvatskoj će započeti primjena novog standardnog roka za namiru (T+2), istodobno s još 15 europskih zemalja (Belgija, Švicarska, Danska, Finska, Francuska, Mađarska, Irska, Italija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Portugal, Švedska, Velika Britanija).
  
Terminski plan prelaska na novi standardni rok za namiru:
  
             3.10.2014. = posljednji dan trgovanja s namirom T+3
             6.10.2014. = prvi dan trgovanja s namirom T+2
             9.10.2014. = dan kada će se namiriti dva trgovinska dana (3.10.2014. i 6.10.2014.)
  
Promjenom standardnog roka za namiru bit će usklađen i datum s kojim se ne ostvaruje pravo na dividendu/ostala prava (ex dividend date).
Počevši od 10. listopada 2014. kao datumom utvrđivanja prava (record date), ex dividend date će se za sve korporativne akcije računati primjenom standardnog roka za namiru T+2.

Sve važne obavijesti vezane uz ovu izmjenu moguće je pratiti na internetskim stranicama Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (www.skdd.hr).